Pošaljite nam e-mail
Marino Ursić

+ 385 ( 0 ) 98 971 10 01

info e-mail
info@taxiservicecroatia.com
Vremenska prognoza
 
Konvertor valuta
 EN   DE   RU   HR 

Destinacije izleta

•Park Prirode Biokovo

(Oko 20 km u smjeru planine Biokovo - oko 1/2 h vožnje)
Biokovo je proglašeno Parkom prirode zbog izuzetnih vrijednosti biljnih i životinjskih vrsta te prirodne ljepote na površini od gotovo 20 000 hektara. Najviši vrh planine Biokovo je sv. Jure, visok 1762 m. Ovo je prvorazredni prostor za planinarsku rekreaciju. Malo je planina na svijetu koje su se tako impresivno približile moru i tako lako omogućile posjetitelju predivne panoramske vidike sa svojih vrhova.
Do samog vrha vodi asfaltirana cesta pa se za samo pola sata vožnje automobilom iz bilo kojeg turističkog mjesta Makarske rivijere može stići do prekrasnih vidikovaca s kojih se ovaj dio Dalmacije vidi kao na dlanu.

• Split

(Udaljen oko 50 km u smjeru sjeverozapada - oko 1h vožnje)
Grad kojega često nazivaju "Najljepšim na svijetu" ima oko 200 000 stanovnika. Star je preko 1700 godina te je zahvaljujući činjenici da ga je rimski car Dioklecijan odabrao za mjesto gdje će izgraditi svoj ljetnikovac postao jedan od najpoznatijih gradova na Mediteranu.
Pod zaštitom je UNESCO-a i upisan je u registar Svjetske kulturne baštine. Smjestio se u samom središtu Jadranske obale. Obiluje brojnim kulturnim i povijesnim znamenitostima te zabavnim sadržajima. Noćni život odvija se u brojnim restoranima, klubovima i diskotekama. Danju je prepun šetača i turista koji se dive njegovim ljepotama. Najpoznatija šetnica grada - Riva, obalni je pojas koji se proteže duž južnih bedema Dioklecijanove palače. Omiljeno je okupljalište građana i posjetitelja grada. Split je drugi po veličini grad u Hrvatskoj i važna luka za putnički promet prema otocima i Italiji. Dnevno veliki broj trajekata vozi u smjeru otoka Brača, Hvara, Korčule, Visa i Šolte - redom atraktivnih turističkih destinacija.

• Trogir

Ovaj drevni gradić razvio se na otoku između kopna i otoka Čiovo. Trogir predstavlja rijedak primjer kontinuiteta urbane strukture koja datira još od vremena grčkog naselja. Zahvaljujući svom dobrom obrambenom položaju Trogir je dugo uspijevao održavati svoju samostalnost i slobodu. Rezultati su danas vidljivi kroz impresivne renesansne i barokne građevine te umjetnička djela. Jedno od najznačajnijih je katedrala sv. Ivana, gradskog sveca zaštitnika. Sagrađena je na mjestu ranokršćanske bazilike, na lokaciji gdje se vjerojatno nalazi grčki hram. Njena gradnja započinje oko 1200., južni portal dovršen je 1213., a 1240. potpisao se majstor Radovan na zapadnom portalu. U nadolazećim stoljećima katedrala je nadograđivana i proširivana. Južna fasada naglašena je smještajem zvonika na jugozapadnom uglu nad predvorjem i južnim portalom pod kojim teče polukružni niz stepenica. Na južnom portalu uz otvor u obliku cvijeta-križa uklesan je latinski natpis koji govori o vremenu izgradnje katedrale. Kronike iz tog doba spominju kako su svi slojevi stanovništva, i najsiromašniji ribari i seljaci iz okolice u teškim ratnim vremenima, odvajali sredstva za gradnju i ukrašavanje katedrale svog nebeskog zaštitnika.

• Omiš

(Od Brela udaljen 22 km u smjeru sjeverozapada - oko 30 min vožnje)
Smješten je na ušću rijeke Cetine . Grad je to bogate i slavne povijesti, nekadašnje gusarsko središte odakle su gusari vladali Jadranom, danas je središte prekrasne Omiške Rivijere. Postao je najpoželjnija dalmatinska i hrvatska destinacija za ljubitelje aktivnog odmora. U nepostednoj blizini Vam se nudi rafting na Cetini, slobodno penjanje i jedrenje na moru. Omiš je poznat po prekrasnim dugim pješčanim plažama i strmim planinama koje se spuštaju sve do mora. Također je poznat po Festivalu Dalmatinskih Klapa u sklopu Omiškog kulturnog ljeta. Brojne crkve i stare kamene utvrde koje možete posjetiti, samo su dio šarma i ponude ovoga gradića.

• Slapovi Krke

Rijeka Krka cijelom dužinom svoga 72,5 km dugog toka predstavlja jedinstveni prirodni dragulj. Prekrasni vodopadi, očuvana priroda te kulturno povijesna baština razlog su što je područje od 111 km2 oko rijeke Krke proglašeno Nacionalnim parkom.
Krka izvire podno Dinare a u more utječe kod Šibenika. Radi specifične konfiguracije tla stvara niz prekrasnih vodopada od kojih je najpoznatiji Skradinski buk, visine 37,5 m.
Područje rijeke Krke obiluje tragovima drevne naseljenosti, te brojnim povijesnim i kulturnim spomenicima. Najstariji tragovi koji svjedoče o nazočnosti čovjeka uz Krku su pretpovijesni nalazi iz paleolitika. Uz desnu obalu rijeke Krke, na potezu od grada Skradina do Skradinskog buka, nalaze se ostaci antičkog vodovoda rimske Scardone.
Na području Parka nalaze se i ostaci više srednjovjekovnih hrvatskih utvrda iz 14 stoljeća među kojima je i Ključica, koja je po svojim dimenzijama i očuvanosti jedan od najznačajnijih fortifikacijskih objekata u Hrvatskoj. Među sakralnim zdanjima najvrjedniji dragulji Parka su franjevačka crkva i samostan na otočiću Visovcu, te manastir "Krka" sa svojim bogatim umjetničkim i kulturnim blagom
Na Roškom slapu i Skradinskom buku nalaze se brojne mlinice koje imaju izuzetno kulturno-povijesno značenje, kao spomenici ruralnog graditeljstva i gospodarske prošlosti.

• Plitvička jezera

Područje Plitvičkih jezera, spada se u najljepše prirodne atrakcije Europe. U ovom šumovitom planinskom kraju nanizano je šesnaest prekrasnih jezera kristalno plave boje. Tijekom stoljeća voda ovih jezera je kršila, nagrizala i otapala stijene i korita kojima je tekla. Taloženje minerala iz protočne vode i rast posebnih vrsti algi i mahovina, utjecalo je na formiranje spektakularnih slapova, kanala i kaskada. Mineralni talog oblaže bjelkastim slojem dna jezera i skamenjuje drveće i kamenje u vodi, dajući joj tako posebni ljepotu. Ovaj iznimno zanimljiv biodinamički proces traje i danas u uvjetima očuvanog eko sustava. Zbog različitih prirodnih obilježja jezera se dijele na Gornja i Donja. Gornja jezera se nalaze na tlu u kojem površinska erozija stvara obilno raščlanjen reljef uz prostrane šumske površine oko jezera i slapova. Donja jezera smještena su u kanjonu okomitih litica, kojeg je formirao riječni tok. Tu se nalaze i brojne speleološke atrakcije, među kojim su posebno atraktivne špilje nastale ispod slapova. Područje Plitvičkih jezera proglašeno je Nacionalnim parkom 1949. Zbog svojih jedinstvenih bioloških obilježja i izuzetne ljepote, 1979. godine uvrštena su na UNESCO Listu svjetske prirodne baštine. Iznimna ljepota jezera i slapova, bogat biljni i životinjski svijet, kontrasti jesenjih boja i čisti planinski zrak, šetnja šumskim stazama i drvenim mostićima, udobni hoteli i restorani domaćeg ugođaja privlače godišnje gotovo milijun posjetilaca.

• Dubrovnik

Samo nekoliko gradova u svijetu može se pohvaliti onim čime se danas diči Dubrovnik. Debele kamene zidine sačuvale su neovisnost grada tijekom više od sedam stoljeća. Široka popločana ulica Stradun, puna kafića, poslovnih prostora, crkvi i palača, sjedinjuje trgovinu, užitak i vjeru u pulsirajući javni život. Poznate skulpture i arhitektonski detalji na javnim zgradama i spomenicima otkrivaju umjetničko blago koje mogu vidjeti svi koji to žele. Način na koji se gradske zidine izdižu i stapaju s nebom, brdima i morem, dokazuju da ljudska prisutnost u ovom slučaju obogaćuje, a ne uništava okoliš.
Teško je i nabrojiti sve znamenitosti Dubrovnika, a kamoli izdvojiti neke od njih.
Grad se stoljećima razvijao i opstao nedirnut kroz burna stoljeća osvajanja i rušenja. Najvažnija i najvrednija stečevina Dubrovčana jest njihova sloboda, koju su očuvali mudrom diplomacijom, pa i onda kada je velik dio Balkana bio porobljen od strane Turaka. Plaćali su svoju slobodu u zlatu, ali se to uvijek višestruko isplatilo. Dubrovnik je stoljećima bio samostalna republika koja je izgradila moćnu trgovačku flotu koja je jedrila čitavim Mediteranom. U takvom okružju stvarali su se svi preduvjeti da najpoznatiji i najvještiji umjetnici i graditelji ostave svoja djela u Dubrovniku i tako ga oplemene za sva vremena.
Snažne zidine sa svojim kulama čuvale su, a i danas čuvaju neprocjenjive vrednote svjetske kulturne baštine kao što je Onofrijeva česma, Orlandov stup, Stradun, Knežev dvor, Palača Sponza, Katedrala, Dominikanski i Franjevački samostan te brojni drugi spomenici.

• Međugorje

(Udaljen oko *** km od Brela - brzom cestom *** min)
Pridružite nam se da biste doživjeli duh Međugorja. Otkrijte i doživite fenomen koji je Međugorje učinio jednim od najpoznatijih mjesta hodočašća diljem katoličkog svijeta, privlačeći milijune posjetitelja iz cijelog svijeta. Poslije mise, oni koji žele mogu posjetiti Brdo ukazanja gdje se Djevica Marija prvi put ukazala djeci. Uključeno stručno vođenje. Putovnica potrebna.

• Mostar

Čarobni Mostar rijetka je sličica ovih krajeva, jedinstvena u svojoj ljepoti. Stari dio grada skriva neopisivu ljepotu kamenih ulica, malih trgovina prepunih bakrene lončarije i naravno, najveća i najljepša znamenitost - prekrasan, stari kameni most nadvijen nad plodnom Neretvom priča stoljetne priče, opisuje strašne bitke i sluša žamor brojnih posjetitelja koji, kao u nekom drugom vremenu, začarani, lutaju jezgrom grada... kao da je vrijeme stalo u tom divnom mjestu neke nepoznate kulture i srčanih domaćina. Mostar je živopisan grad prepun raznolikosti koja će snažno uzbuditi vašu maštu.

• Vranjača

(Udaljena oko 15 km od Splita - brzom cestom 10-ak min)
U blizini Splita na svega dvadeset minuta vožnje nalazi se jedna od najljepših špilja u Dalmaciji. U neposrednoj blizini sela Kotlenice u općini Dugopolje podno sjevernih padina planine Mosor smješten je ovaj nadaleko poznat geološki fenomen bogate špiljske faune. Otkrivena je početkom prošlog stoljeća, a za posjete je otvorena od 1929. godine. Obilazak špilje nije osobito naporan, ali se ipak ne preporuča starijim i bolesnim osobama.

• Imotski

(Udaljen od Brela oko 60 km u unutrašnjosti - oko 1 h 15 min vožnje)
Smješten je u dubokom zaleđu dalmatinske zagore. Od mora je udaljen 50 km. Ima obilježja primorskog gradića. Skladne je kamene arhitekture i ugodne mediteranske klime. Nalazi se na oko 440 m nadmorske visine odakle seže predivan pogled na obližnje Imotsko polje. Vrlo blizu Imotskoga nalaze se dva hidrografska i geomorfološka prirodna fenomena. Uz sam rub gradića, nalazi se Modro jezero. U ljetnim mjesecima je i kupalište. Narod mu je dao ime zbog izrazite modre boje njegove vode. Oko 1 km podalje od grada, u sjeverozapadnom pravcu, nalazi se drugo imotsko jezero - Crveno. Ovo je ime dobilo po crvenkastim stijenama koje čine obod jezera. Crveno jezero najdublje je u Europi. Dubina je između 390 i 490 m, a dubina vode je oko 250 metara. Uz Modro i Crveno jezero vezane su mnoge priče i legende. Nadaleko su poznata turistička atrakcija i nezaobilazna destinacija za posjetitelje koji vole prirodne ljepote. Rijetki su uspjeli ubaciti kamen u ova jezera. Naoko jednostavan pokušaj uskoro postane prava muka. Okušajte se i sami u ovom pothvatu.